Jouw labels duurzaam?
Jouw labels duurzaam?

Duurzame etiketten

Rillprint is de koploper als het gaat om duurzame etiketten. Wij bieden een breed scala aan milieuvriendelijke etiketten die zijn ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar een duurzamere en meer verantwoorde manier van labeling. Onze duurzame etiketten zijn speciaal ontworpen om de impact op het milieu te beperken. Of je nu op zoek bent naar standaard etiketten of etiketten op maat, bij Rillprint vind je altijd het perfecte etiket dat aan jouw specifieke eisen voldoet. Onze etiketten zijn geschikt voor veel verschillende toepassingen, van producten tot verpakkingen en meer. Draag jouw steentje bij aan de bescherming van onze planeet en kies voor de duurzame etiketten van Rillprint.

Duurzaamheids-
kenmerken
Duurzaamheids-
kenmerken
FSC
FSC


Ecologisch en verantwoord

Wij vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Daarom werken we bij Rillprint volgen 6 verschillende duurzaamheidskenmerken. Elk van deze kenmerken draagt op een eigen manier bij aan een duurzame label oplossing;

 1. Less waste
  Wij gebruiken dunner materiaal voor onze etiketten zonder in te leveren op kwaliteit. Dit zorgt direct voor 10% afvalvermindering.
 2. Second life
  Met het gebruik van gerecyclede materialen geven wij onze duurzame labels een tweede leven.
 3. Recycling friendly
  Het aanpassen van verpakkingen en labels om de recyclebaarheid te verhogen, vergroot de kans op een succesvolle implementatie van een circulaire economie. 
 4. Bio based
  Fossiele brandstoffen worden dankzij bio based materialen overbodig! Deze materialen kunnen verschillende oorsprongen komen. De nieuwste uitvinding: PE van suikerriet. 
 5. Biodegradable
  Biologisch afbreekbare etiketten zijn milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord. Niet alleen het papier, maar ook de lijm is volledig biologisch afbreekbaar. 
 6. Ecodesign
  Een holistische aanpak als het gaat over duurzaamheid in labels. Wij stimuleren onze klanten om na te denken over de impact van hun ontwerp en verpakking op het milieu. 

Samenwerking met Crown Native 

Om onze etiketten duurzamer te maken, is niet alleen duurzame lijm van belang, maar ook het papier dat gebruikt wordt moet zo duurzaam mogelijk gemaakt worden. Om dit te realiseren, maken wij gebruik van papier van Crown Native. Crown Native papier wordt gemaakt van suikerbietenpulp en wordt geproduceerd door het bedrijf Crown Van Gelder. 

Duurzame etiketten bestellen? 

Zorg voor een volledig milieuvriendelijke verpakking en kies voor de duurzame etiketten van Rillprint. Wij hebben een passie voor etiketten. Daarom vind je in ons aanbod zowel standaard etiketten als labels op maat. Vrijblijvend advies nodig of heb je een vraag? Je kan bij ons terecht. Heb je een specifiek duurzaam etiket in gedachte hebben en bestaat het nog niet? Daag ons uit!
Bestellijst

Uw winkelwagen is leeg.